РАДИОНИЦА У РАЗВОЈНОМ САВЕТОВАЛИШТУ НА ТЕМУ „ПОРЕМЕЋАЈИ УЧЕЊА“

Дана, 22.12.2018. године, од 11:00 до 13:00 часова у просторијама Развојног саветовалишта, Дома здравља у Нишу одржаће се радионица на тему „Поремећаји учења “.
Према неким проценама, свако седмо дете има неку врсту тешкоћа у учењу, а оне наравно постају уочљивије дететовим поласком у школу. Показатељи присутности тешкоћа у учењу могу бити проблеми с говором, разумевањем, писањем и читањем, немогућност концентрације и  проблеми с координацијом.

Код предшколаца на потешкоће у учењу упућују ови знакови: касно почињу говорити, имају проблема с изговором и често не могу пронаћи праву реч. Имају проблема с једноставним римама и песмицама, бројењем, препознавањем слова и дана у недељи.  Немирни су и не могу се фокусирати на одређену активност. Имају проблема у интеракцији с вршњацима. Код развојних поремећаја вештина учења и школских знања, спадају специфични поремећаји читања као поремећај схватања прочитаног, поремећај препознавања прочитаних речи, поремећај усменог читања и извођења задатака који укључују читање.