ОДРЖАН МЕЂУНАРОДНИ КОНГРЕС- 52. ДАНИ ПРЕВЕНТИВНЕ МЕДИЦИНЕ

Мађународни конгрес 52. Дани превентивне медицине одржан је у Нишу и трајао је од 25. до 28. септембра 2018. Организатори су Институт за јавно здравље Ниш, Медицински факултет Универзитета у Нишу и Градска подружница Српског лекарског друштва Ниш.
После церемоније отварања 25.09.2018. године, 26.септембра почео је научни део конгреса. У великом броју сала, на сесијама које су одржаване и пре и поподне презентовани су радови из свих области превентивне медицине. Учесници су имали прилику да зависно од интересовања присуствују предавањима на којима су еминентни стручњаци из одређених области износили своја искуства у раду.
Главне теме 52. Конгреса превентивне медицине биле су: ","Актуелне паразитозе и гљивичне инфекције" , "„Микробиологија данас“, "Исхрана и здравље“, "Животна средина и здравље", „Јавно здравље данас“, „Примена информатике у здравству“, „Промоција здравља деце и младих“.  
Учешће на овако значајном скупу, узели су и лекари Дома здравља Ниш.
Богато искуство у превентвном раду, лекари Дома здравља Ниш поделили су са заинтересованим колегама из других  здравствених установа из наше земље али и из иностранства.
Предавања су одржана на Медицинском факултету и Институту за јавно здравље Ниш.
Учесници конгреса приуштили су себи једно ново научно дружење, на коме су обновљена постојећа знања и стекла нова искуства.