Да ли сте задовољни услугама у објектима наше установе?

НАСТАВАК АКЦИЈЕ БЕСПЛАТНИХ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА ОВОГ ВИКЕНДА У ДОМУ ЗДРАВЉА И КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ НИШ

И овог септембра, Министарство здравља Републике Србије, у циљу ране дијагностике и промоције превенције, наставља акцију бесплатних превентивних прегледа. Превентивни прегледи биће организовани у недељу 23.09.2018. године у периоду од 08:00 до 16:00 часова у просторијама Службе за лабораторијску дијагностику која се налази на првом спрату Дома здравља Ниш.

Сви заинтересовани грађани, имаће прилику да провере стање опште крвне слике и да од здравствених професионалаца добију важне информације о могућностима превенције и ране дијагностике болести.

Превентивни прегледи намењени су свим грађанима, како осигураницима РФЗО-а тако и онима који немају здравствено осигурање.

У исто време, како је одређено планом Министарства здравља Републике Србије, у амбулантама нове зграде Клиничког центра, у Центру за радиологију, обављаће се кардиолошки прегледи- мерење крвног притиска и ЕКГ, док ће у просторијама Центра за нуклеарну медицину, бити обављане анализе крви на туморске маркере простате (ПСА) и јајника (ЦА 125) и на карциноембрионални антиген (ЦЕА) .

Након превентивног прегледа, сваки пацијент добиће извештај о здравственом стању, а они код којих резултати одступају од нормалних вредности, биће упућени на даље дијагностичке процедуре и лечење.

Подсећамо, као што је и најављено из Министарства Здравља Реублике Србије, ово је наставак акције скрининга општег здравственог стања нашег становништва. Према званичним подацима Министарства здравља, до сада је прегледано више од 170.000 грађана Србије, односно око 20.000 грађана сваке последње недеље у месецу, а према најавама, сви превентивни прегледи који ће бити организовани до краја ове године, биће део кампање "Рак је излечив".