Да ли сте задовољни услугама у објектима наше установе?

У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ ОДРЖАН САСТАНАК КОМПОНЕНТЕ ЈЕДАН „ДРУГОГ ПРОЈЕКТА РАЗВОЈА ЗДРАВСТВА СРБИЈЕ“- МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА

У Дому здравља Ниш је 06.08.2018.године одржан састанак компоненте један „Другог пројекта развоја здравства Србије“ Министарства здравља Републике Србије, намењен представницима четири  Дома здравља који су узели учешће у Пилот пројекту- Унапређење финансирања примарне здравствене заштите (Дом здравља Ниш, Дом здравља Јагодина, Дом здравља Зајечар и Дом здравља Дољевац).

Састанку су присуствовали директори домова здравља, начелници Службе за здравствену заштиту одраслих, Службе за здравствену заштиту жена, Службе за здравствену заштиту деце и школске деце,  Службе за стоматолошку здравствену заштиту, представници информатичких и финансијских служби.
Теме састанка биле су шифрирање у складу са новом листом атрибута која је на снази од 01.06.2018.године и у вези са израдом трошковних центара.

Састанак су водили др Синиша Стевић, др Мирјана Милошевић и Саша Веселиновић испред Министарства здравља.
Присутни су изразили задовољство што је преко 90% предлога стручњака из домова здравља Србије из примарне здравствене застите. Министарство здравља је уважило њихове сугестије и сада се нова капитациона формула тестира у пракси.

Конкретна тема састанка је било  унапређење рада  и фактурисања атрибута здравствених услуга, који описују квалитет рада пружених здравствених услуга из области рада изабраних лекара-опште медицине, гинекологије, педијатрије и стоматологије.

Радни део састанка одвијао се у два одвојена сегмента, медицински и економско –финансијски.