Да ли сте задовољни услугама у објектима наше установе?

РЕДОВНА АКТИВНОСТ САВЕТОВАЛИШТА ЗА ДИЈАБЕТЕС

У централном холу Дома здравља Ниш, Саветовалиште за дијабетес реализовало је акцију. У току акције свим заинтересованим грађанима урађен је скрининг на дијабетес типа 2, контрола шећера из капи крви, контрола крвног притиска, пружање савета од стране здравствених професионалаца и подељен је здравствено промотивни материјал. Акција је била намењена свим заинтересованим грађанима, особама оболелим од дијабетеса и њиховим члановима породице. Овом приликом грађани ће моћи да провере своје здравље бесплатно и на лицу места.
На Базару здравља радиће се: мерење крвног притиска, мерење шећера у крви, одређивање процента масне масе  у организму, одређивање БМИ, подела савета у вези правилне исхране спортиста, подела едукативног материјала уз стручне савете лекара везане за здравље и здраве стилове живота.

Водеће узроке оболевања и умирања у Републици Србији представљају хронична незаразна обољења (болести срца и крвних судова, шећерна болест, малигне болести – рак дојке, грлића материце и дебелог црева), чијем настанку и развитку доприносе фактори ризика у највећој мери везани за неадекватно здравствено понашање, као и за факторе наслеђа. Ризик настанка ових обољења се може редуковати или елиминисати применом одређених промотивних активности и превентивних интервенција.
Основни задатак Дома здравља Ниш као установе примарне здравствене заштите је унапређење здравља и побољшање квалитета живота елиминисањем узрока који доводе до појаве болести и приближавање система здравствене заштите корисницима.
И ове године организоваће се „Базари здравља“ на различитим локацијама у граду. Основни циљ  промоције здравља и здравих стилова живота је смањење броја новооболелих и броја умрлих од хроничних незаразних болести.