Млади лекари за успешније здравство

Београд, 8. јун 2018. године – Председник Републике Србије Александар Вучић, у присуству министра здравља Златибора Лончара, доделио је данас уговоре о запослењу за неколико од укупно сто најбољих дипломаца медицинских факултета у Србији, који ће од понедељка почети да раде у здравственим установама широм земље.

Вучић је том приликом поручио да младим људима одлазак из земље не треба да буде мерило успеха, већ допринос промени окружења у којем живе.

Он је најавио да ће сваких шест месеци држава тражити нових 50 најбољих дипломаца, омогућавајући им специјализацију, докторске студије, што је, како је оценио, најбољи начин улагања у здравство.

Према његовим речима, овај дан није само велики дан за дипломце, већ и за државу, јер су они добили добар разлог да остану у својој земљи.
Лончар је изразио уверење да ће се од понедељка, када ће сто дипломаца који су данас добили уговоре за посао почети са радом, мењати српско здравство.

Он је указао на то да већ 40 година слуша приче о томе да држава треба да се побрине за најбоље студенте медицине, али да се тек данас нешто конкретно урадило.

Ови студенти ће од следеће недеље добити посао, специјализацију, плаћене докторске студије, и тако су им отворена врата да буду професори на факултету, рекао је министар и посебно изразио захвалност председнику Србије, Влади Србије и медицинским факултетима.

Декан Медицинског факултета у Нишу Добрила Станковић Ђорђевић навела је да је данашњи дан доказ трајног опредељења државе да унапређује здравство и дан када ће бити дат допринос здравственом систему Србије.

Станковић Ђорђевић је додала да се на овај начин успоставља систем вредности који младим људима пружа веру да знањем могу да остваре своје циљеве.
Дом здравља Ниш је добио 3 млада лекара.