ОДРЖАН ЈЕ ДРУГИ ОВОГОДИШЊИ БАЗАР ЗДРАВЉА У ПАРКУ СВЕТИ САВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГО МЕДИЈАНА

У парку «Свети Сава» је данас у периоду од 10:00– 12:00 часова, Дом здравља Ниш у сарадњи са ГО Медијана, организовао други овогодишњи Базар здравља. 
Базару здравља присуствовали су директор Дома здравља Ниш као и његови непосредни сарадници и тиме указали на спремност да суграђанима буду увек на располагању у решавању њихових здравствених проблема. Акцији су присуствовали и представници ГО Медијана са којом Дом здравља Ниш има одличну сарадњу.
Овом приликом грађани су могли да провере своје здравље бесплатно и на лицу места. На Базару здравља радило се: мерење крвног притиска, мерење нивоа шећера у крви, одређивање процента масне масе у организму, одређивање БМИ, преглед младежа, подела едукативног материјала уз стручне савете лекара везане за здравље и здраве стилове живота. 
На Базару здравља учествовале су све службе Дома здравља Ниш и промовисале свој рад 
Представници ГО Медијана били су одлични домаћини и својом организацијум и гостопримством дали добар пример за наредне „Базаре“ који ће се одржати у јулу, августу и септембру у остале три градске општине.
Директор Дома здравља Ниш проф.др Милорад Јеркан је нагласио да је основни задатак Дома здравља Ниш као установе примарне здравствене заштите, унапређење здравља и побољшање квалитета живота елиминисањем узрока који доводе до појаве болести и приближавање система здравствене заштите корисницима. Такође је нагласио да је основни циљ оваквих „Базара“, промоција здравља и здравих стилова живота, као и смањење броја новооболелих и броја умрлих од масовних незаразних болести.
Базар здравља је одлично посећен од стране наших суграђана од „7- 77“ година што је било посебно задовољство. Базар здравља је одлично медијски пропраћен.