Да ли сте задовољни услугама у објектима наше установе?

СВЕТСКИ ДАН БЕЗ ДУВАНА

Дана 31.05.2018. године, у периоду од 10:00-12:00 часова, у централном холу Дома здравља Ниш,  Служба за здравствену заштиту деце и школске деце- Саветовалиште за младе  и Служба за здравствену заштиту одраслих-Центар за превентивне здравствене услуге  Дома здравља Ниш, организују акцију поводом  Светског дана без дувана.
Тема Светског дана без дувана 2018. године је „Дуван и болести срца и крвних судова”. Кампања се обележава под слоганом „Дуван слама срца”.
Дуван и болести срца и крвних судова
 Сваке године 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери обележавају Светски дан без дувана, истичу здравствене и друге ризике који се повезују са употребом дувана и залажу се за делотворне политике којима се смањује употреба дувана.
Кампања треба да укаже на:

  • повезаност између дувана и болести срца и крвних судова, укључујући и мождани удар, које су водећи узрок смрти на свету;
  • могуће акције и мере које би кључни чиниоци – држава и јавност, требало да предузму да би се смањио ризик од настанка срчаних болести насталих због употребе дувана.
Овогодишња тема Светског дана без дувана 2018. је у складу са глобалним иницијативама и околностима чији је циљ деловање на епидемију дувана и њен утицај на јавно здравље, посебно на умирање и патњу милиона људи на свету.