СВЕ ВЕЋИ БРОЈ ТРУДНИЦА У САВЕТОВАЛИШТУ

Дана, 30.05.2018. године са почетком у 17:30 часова у  просторији Саветовалишта за труднице на првом спрату, Службе за здравствену заштиту жена Дома здравља Ниш, кренуће нова група полазница овог саветовалишта.
Саветовалиште за психо-физичку припрему труднице за порођај води едукована акушерска сестра-техничар. У тиму ради и гинеколог, педијатар, психолог, стоматолог, епидемиолог и патронажна сестра.
Трудница од свог изабраног гинеколога добија упут за Саветовалиште за труднице. Она се са упутом јавља акушерској сестри и заказује термин доласка. Формирају се групе од 10 трудница.
Психо-физичка припрема обухвата труднице од 28 недеље трудноће, до порођаја.Трудница на психо-физичку припрему долази једнапут недељно. Припрема траје 8 недеља.
Труднице у саветовалишту имају предавача из тима, раде физичке вежбе и вежбе  дисања а после 38. недеље и вежбе напињања. 8. часа труднице са акушерском сестром одлазе у заказану посету породилишту, где се упознају са простором, особљем породилишта, обиђу беби-френдли где су смештене маме са бебама, дежурни лекар из породилишта обави разговор са трудницама и одговара на њихова питања.
Све труднице које прођу едукацију припреме за порођај изузетно су задовољне стеченим знањем и потпуно спремне за порођај.