УСПЕШНО ОДРЖАН ПРВИ БАЗАР ЗДРАВЉА У 2018. ГОДИНИ

У суботу 05.05.2018. године у периоду од 10:00 – 12:00 часова,  на платоу испред Нишког културног центра, Дом здравља Ниш у сарадњи са ГО Палилула oрганизовао је први овогодишњи Базар здравља.

Базару здравља присуствовали су директор Дома здравља Ниш  као и његови непосредни сарадници и тиме указали на спремност да суграђанима буду увек на располагању у решавању њихових здравствених проблема. Акцији су присуствовали и представници Г.О.Палилула са којом Дом здравља Ниш има одличну сарадњу.

Активно су учествовале Служба за здравствену заштиту одраслих, Служба за здравствену заштиту деце- Саветовалиште за младе,Служба поливалентне патронаже, Служба за специјалистичко-консултативне делатности-одељење дерматовенерологије и Служба за стоматолошку здравствену заштиту, Служба за здравствену заштиту жена и одељење за медицину спорта.
На Базару здравља радило се: одређивање процента масне масе у организму, одређивање БМИ, мерење крвног притиска, преглед младежа, подела савета у вези правилне исхране спортиста, подела едукативног материјала уз стручне савете лекара везане за здравље и здраве стилове живота.

Патронажне сестре су на медицинском моделу за самопреглед дојке, демонстрирале преглед и вршиле поделу едукативног материјала.
Тим Саветовалишта за младе делио је едукативни материјал младима на тему полно преносивих болести, правилне исхране, репродуктивног здравља и др.
Базар здравља је одлично посећен од стране наших суграђана од  „7- 77“ година што је било посебно задовољство. Базар здравља је одлично медијски пропраћен.