СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА 2018

Служба за здравствену заштиту одраслих-  Центар за превентивне здравствене услуге и Служба за здравствену заштиту деце и школске деце Дома здравља Ниш, организују акцију, поводом  Светског дана здравља, 12.04.2018. године  од 10:00-12:00 часова, у централном холу Дома здравља Ниш . Слоган овогодишњег Светског дана здравља је „Универзална здравствена заштита за све и свуда”.

Универзална здравствена заштита (УЗЗ) треба да омогући да сви људи добију квалитетне  здравствене услуге, на сваком месту и када год им такве услуге требају, без последичних финансијских проблема.

Универзална здравствена заштита (УЗЗ) омогућава свим људима приступ услугама које превенирају најважније узроке болести и смрти и ткође осигурава висок квалитет тих услуга.
Универзална здравствена заштита (УЗЗ) је изводљива и она је кључ за здравље и добробит људи и народа, тако да свака земља може учинити нешто како би унапредила УЗЗ. То подразумева да здравствене услуге морају бити креиране у складу са потребама људи.

Универзална“значи „за све“, без дискриминације. Свака особа свуда има право да користи потребне здравствене услуге, а да притом не сноси економске последице због тога.