ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ И КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ НИШ  У ОКВИРУ АКЦИЈЕ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Дом здравља Ниш је по пети пут укључљн у организацију превентивних прегледа , у склопу акције Министарства здравља Републике Србије, а који су намењени женама, становиницама Града Ниша и околине.

У недељу 25.03.2018. године од 08:00 до 16:00 сати у просторијама Службе за здравствену заштиту жена на првом спрату Дома здравља Ниш, биће организовани превентивни гинеколошки прегледи, намењени грађанима Ниша и околине. Преглед обухвата општи гинеколошки преглед. Уколико здравствено стање прегледаног пацијента одступа од нормалних вредности, биће упућен на даљу дијагностику и лечење. Пацијенти чије здравствено стање захтева хитан пријем и лечење биће упућени на Гинеколошко акушерску клинику у Нишу. Након обављеног превентивног прегледа за сваког пацијента биће сачињен извештај о здравственом стању.
У недељу 25.03.2018. године од 08:00 до 16:00 часова, Клинички центар Ниш, обављаће дерматолошке прегледе младежа и ултразвук абдомена.

Превентивни прегледи намењени су свим грађанима, како осигураницима РФЗО-а тако и онима који немају здравствено осигурање.
Позивамо све грађане да се одазову акцији и провере своје здравље.