ЕКИПЕ МЕДИЦИНЕ СПОРТА У АЛЕКСИНЦУ

У четвртак, 25.01.2018. године  од 10:00-12:00 часова, у централном холу Дома здравља Ниш, Служба за здравствену заштиту одраслих-  Центар за превентивне здравствене услуге и  Служба  за здравствену заштиту жена Дома здравља Ниш, организују акцију   поводом обележавања Европске недеље превенције рака грлића материце.
Европска недеља превенције рака грлића материце обележава се задње недеље у  јануару, а у циљу повећања пажње жена о раку грлића материце и начинима превенције. Препознајући значај ове кампање, Србија већ дванести пут активно учествује у њеном обележавању.
У току ове Недеље преносимо поруку о значају доступних мера превенције у нашој земљи, у циљу спречавања оболевања и умирања од рака грлића материце.
„СТОП РАКУ ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ“ је слоган који ће обележити потребу да још једном апелујемо на жене да у Европској недељи превенције рака грлића материце размишљају о свом репродуктивном здрављу, и да у току године одвоје  дан када ће посетити свог лекара и искористити неку од доступних могућности превенције.