Да ли сте задовољни услугама у објектима наше установе?

СА ДОМОМ ЗДРАВЉА НИШ „ЗДРАВИ И СРЕЋНИ И У 2018.-ОЈ ГОДИНИ“

Служба за здравствену заштиту одраслих- Центар за превентивне здравствене услуге Дом здравља Ниш организовао је акцију под слоганом ''Здрави и срећни и у 2018. години''.
Овом свечаном акцијом Центар за превентивне здравствене услуге заокружио је превентивно-промотивни рад у 2017. години.

У овој години промотивним активностима обухваћено је преко 6.600 наших суграђана и пружено преко 14.500 здравствених услуга. Мултидисциплинарни тим Центра за превентивне здравствене услуге обишао је запослене у 69 радних организација са циљем превенције хроничних незаразних болести. У здравственим станицама у граду и околини организована је 50  акција под слоганом "Отворена врата" у току којих је обављан скрининг и превенција дијабетеса.  Викендом је организована акција „Приближимо се пацијентима“ у сарадњи са градским општинама, а намењена становницима села у околини Ниша.  У току ове акције обављени су прегледи у кућним условима а све са циљем повећања доступности здравствене заштите корисницима. Екипе су обишле 48 села и пружиле 3.254 услуга. У сарадњи са Удружењем инвалида рада организована је акција „Здравље за све“  намењена инвалидима рада, у току које је пружено 1.012 услуга.
Реализована су пет Базара здравља у сарадњи са свим градским општинама на различитим локацијама у граду.

Све службе Дома здравља Ниш учествовале су у реализацији превентивно-промотивних активности у 2017. години. Реализоване су акције по Календару здравља у току којих је пружено 4.309  услуга.