Да ли сте задовољни услугама у објектима наше установе?

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ НИШ И ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

У Клиничком центру Ниш одржана је конференција за новинаре поводом организовања превентивних прегледа , у склопу акције Министарства здравља Републике Србије, а који су намењени грађанима Ниша и околине.

Конференцији за новинаре присуствовали су директор Клиничког центра Ниш проф.др Зоран Радовановић са сарадницима и директор Дома здравља Ниш проф.др Милорад Јеркан са сарадницима.

Дом здравља Ниш, трећи пут заредом организује превентивне здравствене прегледе намењене женама, у недељу 19.11.2017. године у периоду од 08:00 до 16:00 часова у просторијама Службе за радиолошку дијагностику која се налази на првом спрату Дома здравља Ниш.

Акција се оганизује у циљу раног откривања рака дојке, без заказивања и без обзира на статус здравственог осигурања.

Све заинтересоване жене, имаће прилику да од здравствених професионалаца добију важне информације о могућностима превенције и ране дијагностике рака дојке. У току акције радиће се мамографијa или ултразвучни преглед дојки (зависно од старосне доби), едукација жена за самопреглед дојке и подела промотивног материјала са здравствено-васпитним садржајем.

У Клиничком центру Ниш, специјалистичким интернистичким амбулантама, обављаће се ултразвучни прегледи абдомена уз консултацију за специјалистима гастроентерологије, као и преглед намењен одређивању нивоа хормона тироидне (штитасте) жлезде, након чега ће пацијенти моћи да се посаветују и са специјалистима ендокринологије.

Позивамо све грађане да се одазову акцији и провере своје здравље.