Да ли сте задовољни услугама у објектима наше установе?

ДРУГИ БАЗАР ЗДРАВЉА 2017.ГОДИНЕ

У суботу 03.06.2017. године од 10:00 – 12:00 часова у Књажевачој улици бр.105 на паркингу код „Поште“, Дом здравља Ниш у сарадњи са ГО Пантелеј организује други овогодишњи Базар здравља.

Овом приликом грађани ће моћи да провере своје здравље бесплатно и на лицу места. На Базару здравља радиће се: мерење крвног притиска, мерење нивоа шећера у крви, одређивање процента масне масе у организму, одређивање БМИ, подела савета у вези правилне исхране спортиста, подела едукативног материјала уз стручне савете лекара везане за здравље и здраве стилове живота.

Водеће узроке оболевања и умирања у Републици Србији представљају хронична незаразна обољења (болести срца и крвних судова, шећерна болест, малигне болести – рак дојке, грлића материце и дебелог црева), чијем настанку и развитку доприносе фактори ризика у највећој мери везани за неадекватно здравствено понашање, као и за факторе наслеђа. Ризик настанка ових обољења се може редуковати или елиминисати применом одређених промотивних активности и превентивних интервенција.

Основни задатак Дома здравља Ниш као установе примарне здравствене заштите је унапређење здравља и побољшање квалитета живота елиминисањем узрока који доводе до појаве болести и приближавање система здравствене заштите корисницима.

И ове године организоваће се „Базари здравља“ на различитим локацијама у граду, у јуну, јулу, августу, септембру и октобру.

Основни циљ промоције здравља и здравих стилова живота је смањење броја новооболелих и броја умрлих од хроничних незаразних болести.