Да ли сте задовољни услугама у објектима наше установе?

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ ПУШЕЊА

Дана, 31.05.2017. године у периоду од 11:00 до 13:00 часова, у Централном холу Дома здравља Ниш, одржаће се акција поводом обележавања Светског дана борбе против пушења. Акцију организују Служба за здравствену заштиту одраслих-Центар за превентивне здравствене услуге, Служба за здравствену заштиту деце и школске деце- Саветовалиште за младе Специјалистичко консултативна служба- одељење оториноларингологије.

У току акције вршиће се подела саветау вези штетног утицаја дуванског дима на здравље уз поделу здравствено-промотивног материјала са здравствено васпитним садржајем. Тема овогодишњег Светског дана без дувана 2017.год. је „Дуван – претња развоју”.

Циљеви кампање поводом Светског дана без дувана 2017. године:

       - истицање повезаности између употребе дуванских производа, контроле дувана и одрживог развоја;
       - подршка државама да контролу дувана укључе у своје националне одговоре на Агенду одрживог развоја до 2030. године;
       - подршка државама чланицама и цивилном друштву да се боре против уплитања дуванске индустрије у политичке процесе, што заузврат доводи до јачања националне политике у контроли дувана;
       - охрабривање ширег учешћа јавности и њених партнера у националним, регионалним и глобалним напорима да се напишу и примене стратегије и планови развоја и остваре циљеви којима су приоритет активности на контроли дувана;
       - показати како појединци могу да допринесу стварању одрживог света без дуванског дима, било тако што су посвећени томе да никада не користе дуванске производе или тако што што ће се одрећи ове навике.