Обележена Крсна Слава Светог Апостола Луке  у  Дому здравља Ниш

Дом здравља Ниш је у суботу 31.10.2015.г традиционално обележио своју Крсну Славу Светог Апостола Луку. Овај дан био је обележен свечарским чином сечења славског колача у клубу Дома здравља Ниш у 12.00 часова.

Свечаном чину пресецања славског колача присуствовао је велики број запослених, као  и челници готово свих градских општина, представници многих градских институција, директори бројних здравствених и других установа и предузећа из Ниша и околине.

У пригодној беседи свештеник је подсетио присутне да је апостол и јеванђелиста Лука био лекар, филозоф, иконописац чија се једна од икона по предању и дан данас налази на Хиландару.

Домаћин овогодишње славе је Служба за правне, економске-финансијске, техничке и друге сличне послове . Присутнима су се обратиле Начелник дипл.екон. Данијела Нешић и Начелник дипл.екон. Катарина Шпелетић  а следеће године домаћин славе је Служба за специјалистичко косултативне делатности на челу са Начелником др Марином Ђорђевић.

Захваљујући се званицама које су својим присуством увеличале значајан дан у раду Дома здравља, директор установе доц др Милорад Јеркан подсетио је да је ово највећа установа таквог типа на Балкану у којој је запослено око 1.300 људи и истакао је да смо добром организацијом рада успели да задовољимо потребе свих наших пацијената .Такође је нагласио да имамо подршку локалне самоуправе,  градоначелника, председника свих  општина и других градских институција од значаја за наш рад.