ИЗВЕШТАЈ СА ЧЕТВРТЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ ФАМИЛИЈАРНЕ МЕДИЦИНЕ ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ У ЉУБЉАНИ

Од 04.06.2015. године до 06.06.2015. године у Љубљани је одржана Конференција четврта по реду асоцијације југоисточне Европе.
Лекари из Дома здравља Ниш узели су активно учешће на конференцији са радом на тему: «Дислипидемија као фактор ризика за исхемијске болести срца»

Дана 04.06.2015. године Конференција свечано је отворена уз музичко спортски програм. Др Игор Шваб увео нас је у свет савремене породичне медицине предавањем на тему «Савремени изазови у породичној медицини»

Дана 05.06.2015. године лекари су присуствовали предавању др Тонке Поплас «Породична медицина – модел праксе» и «Изазови у породичној медицини». Било је и предавања на тему «Модерна технологија», «Епидемиологија болести пацијената породичне медицине». Више од 150 радова представљено је од стране учесника лекара из целе југоисточне Европе.

Теме су биле разноврсне из области породичне медицине, прикази случаја кардиоваскуларних болесника, оболелих од дијабетес меллитуса и хипертензије артеријалис, до превенције која је битан и најважнији фактор за смањење хроничних незаразних болести.

На изабраним лекарима (породичним) је да се свим снагама удруже и боре против тих болести, акценат је стављен у сваком случају на побољшање квалитета живота тих пацијената.
Породична медицина се све више развија и усавршава и очекује се да у будућности буде све савременија.