ОДРЖАН ЈЕ ДРУГИ ОВОГОДИШЊИ БАЗАР ЗДРАВЉА

Данас од 10 – 12 часова на платоу испред Нишког културног центра, Дом здравља Ниш је у сарадњи са ГО Палилула, организовао други овогодишњи Базар здравља. Овом приликом грађани су могли да провере своје здравље бесплатно и на лицу места. На Базару здравља радило се: мерење крвног притиска, мерење нивоа шећера у крви, одређивање процента масне масе у организму, одређивање БМИ, преглед младежа, подела едукативног материјала уз стручне савете лекара везане за здравље и здраве стилове живота.

Други Базар здравља је био одлично посећен.

Представници ГО Палилула били су одлични домаћини и својом организацијом и гостопримством дали добар пример за наредне Базаре који ће се одржати у јулу, августу и септембру у остале три ГО Града Ниша.

Директор Дома здравља доц др Милорад Јеркан је нагласио да је основни задатак Дома здравља Ниш као установе примарне здравствене заштите, унапређење здравља и побољшање квалитета живота елиминисањем узрока који доводе до појаве болести и приближавање система здравствене заштите корисницима. Такође је нагласио да је основни циљ оваквих“ Базара“, промоција здравља и здравих стилова живота ,као и смањење броја новооболелих и броја умрлих од масовних незаразних болести.