ОДРЖАН КУРС О НАСИЉУ У ДОМУ ЗДРАВЉА У НИШУ

Удружење здравствених радника и сарадника нишавског округа ,,Едука“ и Дом здравља Ниш су 24.01.2015.године у амфитеатру Дома здравља организовали курс I категорије ,, НАСИЉЕ У ПАРТНЕРСКИМ ОДНОСИМА И КООРДИНИСАНИ ОДГОВОР ЗАЈЕДНИЦЕ“ намењен лекарима, фармацеутима, стоматолозима, биохемичарима, здравственим техничарима, медицинским сестрама, психолозима, социолозима, полицијским службеницима и свим заинтересованим грађанима .

„После потписивања протокола о међусекторској сарадњи између 19 установа у Нишу настављена је заједничка борба против насиља над женама“ рекао је почасни члан удружења „Едука“ и директор Дома здравља доц др Милорад Јеркан. Поздравио је све присутне и изказао велико задовољство што је у сали присутно више од 200 слушаоца и што је данас са нама мултидисциплинарни тим састављен од стране великог броја стручњака из ове области из свих значајних институција у граду.

Предавачи: Из Завода за судску медицину- Асист. мр. сци. мед Александра Антовић , из Полицијске управе у Нишу проф. др Љубиша Здравковић и официр Марија Ранђеловић , из невладиног сектора- координатор СОС телефона Ана Саћиповић, из Центра за социјални рад- психолог Маја Стојановић и из Дома здравља у Нишу начелник Службе за здравствену заштиту одраслих мр. сци. мед. Данијела Цветковић, координатор тима др Луција Митић Христов, дипл.соц. Александра Поповић, гинеколог др.Монка Матејић, шеф кабинета Данијела Нешић и главна патронажна сестра вмс Драгана Здравковић.

Предавачи су све присутне упознали са Применом посебног протокола, са законском регулативом , са начином пријаве насиља и са резултатима спроведене анкете у Дому здравља .Слушаоци из свих здравствених установа из Ниша и региона су добили 6 бодова, а предавачи 12.