АКЦИЈА ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА СТАРИХ

Старење популације данас представља један од највећих успеха човечанства.Условили су је социјално економски развој, бољи стандард живота, достигнућа у медицини и стоматологији, и боља здравствена заштита .У античком добу просек је био 18 година, крајем 18. века30, у 19. 40, почетком 20. 46, а данас у развијеном свету преко 70. година

Популациона динамика обликоваће кључне изазове са којима ће се ће се свет суочити у 21. веку.

"Не запоставимо никога: промовишимо друштво за све генерације" је овогодишњи слоган међународног дана старих.Изабран је да се скрене пажња да ми данас имамо око 20% популације старих особа.Они се суочавају са својим специфичним проблемима а ми као Служба кућног лечења,медицинске неге и палијативног збрињавања Дома здравља Ниш смо ту да им помогнемо својим свакодневним радом на терену .

Тим поводом наша врата Службе кућног лечења и медицинске неге у Рајићевој улици бр.22 (код школе Учитељ Таса ), биће отворена за све старе у суботу 04.10.2014. од 8-13.00 х. Овом приликом провераваћемо шећер у крви, мерићемо тензију, давати савете како медицинске тако и из социјалне заштите.