ПРОМОТИВНЕ АКТИВНОСТИ ВЕЗАНЕ ЗА ПРЕВЕНТИВНИ РАД ДОМА ЗДРАВЉА НИШ

Промотивне активности имају циљ да анимирају грађане да узму активно учешће у усвајању здравих стилова живота а тиме превенирају болест чиме би се направила велика уштеда за друштво.

По унапред утврђеним распоредима који неће реметити уходани режим рада одвијаће се превентивни рад кроз спровођење низа превентивних активности. Посетиоци ће моћи да се у опуштеној атмосфери посаветују са лекаром, психологом или медицинском сестром без плаћања партиципације и биће им бесплатно пружене одређене услуге. Биће довољна само добра воља наших корисникаи идентификациони документ.

Планом превентивних активности, обухваћене су све суботе у месецу, где ће се направити интерактивни контакт са нашим суграђанима, а све у циљу приближавања Дома здравља као здравствене установе која пружа услуге примарне здравствене заштите грађанима.

Повећање одговорности за сопствено здравље је основа за унапређење здравственог стања становништва.

Одржане су бројне акције промотивног карактера које су реализоване кроз:

  • обележавања важних датума из Календара здравља (Светски дан срца, Светски дан здравља, Међународни дан младих, Недеља дојења, недеља имунизације, Светски дан борбе против пушења, Светски дан хране и др.)
  • акције Центра за превенцију које се обављају у радним организацијама и објектима Дома здравља (Отворена врата и др.)
  • учешће у акцијама које организује Институт за јавно здравља Ниш, Локална самоуправа, Невладине организације и др. Фестивал здравља, „Розе караван“ и др.
  • Базаре здравља, акција промотивног карактера, намењених становницима града Ниша, којих је у току летњих месеци било 5 на разним локацијама у граду и на територији свих 5 градских општина.
  • У наредном периоду настављамо са промотивним активностима, стим што су прилагођене временским условима и биће лоциране у објектима и „Скрининг центру“ Дома здравља Ниш који се налази у Немањиној улици.