Да ли сте задовољни услугама у објектима наше установе?

После кардиоваскуларних болести, малигни тумори представљају најчешћи узрок обољевања и умирања у Србији.
Наш приоритетни задатак у овој години је превентивни рад са циљем смањења обољевања и умирања од хроничних незаразних обољења.

Националним скринингом програмом на рано откривање рака дебелог црева обухваћена је популација оба пола старосне доби од 50 до 74 година.

Изабрани лекари Дома здравља Ниш од 20. децембра 2012, телефоном позивају своје кориснике здравствене заштите да се у заказани термин јаве на тестирање у вези раног откривања рака дебелог црева.

Приликом посете лекару сви заинтересовани добиће тест и детаљно усмено и писано упутство о томе како треба урадити тест. Тест је безболан и ради се код куће.

Дом здравља Ниш је почетком фебруара кренуо са спровођењем Националног скрининг програма на рано откривање рака дојке и рака грлића материце.

Скринингом на рано откривање рака дојке обухваћене су жене старосне доби од 50-69 година. Служба за радиолошку дијагностику Дома здравља Ниш, путем телефона врши позивање жена ове старосне доби и заказивање мамографије.

Скринингом на рано откривање рака грлића материце обухваћене су жене старосне доби од 25-64 год. Служба за здравствену заштиту жена и Кол центар Дома здравља Ниш, путем телефона врше позивање жена ове староне доби и заказивање Папаниколау теста.

Како бисмо скринингом обухватили што више Нишлија, почели смо са позивањем суграђана који припадају циљној популацији за одређени скрининг, преко Кол центра.

Надамо се добром одзиву, посебно ако се има у виду да су ово три најчешће малигне болести код нас, а да у почетку немају специфичне  симптоме. Што се овакве промене раније открију, то су и шансе за продужетак живота и излечење веће.

Сигурни смо да ћемо оваквим интезивним ангажовањем, заједно са нашим суграђанима, успети да ублажимо драматичну слику обољевања од рака.