Завршени превентивни прегледи запослених у Метроу

Мобилна јединица  Превентивног центра Службе за здравствену заштиту одраслих Дома здравља Ниш, дежурна , у уторак 15. маја 2012 године завршила је са акцијом превентивних прегледа запослених у Метроу у Нишу.

Запослени су имали су прилику да провере своје здравствено стање.Свим заинтересованим радницима урађена је процена степена ухрањености (БМИ), ниво шећера у крви, контрола крвног притиска уз консултацију са тимовима лекар-сестра. Особе са степеном ухрањености преко 25 упућене су Саветовалишту за дијеталну исхрану Дома здравља Ниш код дијететичара- нутриционисте.

Женама је указано на значај редовних гинеколошких прегледа. Заинтересованим  су заказани превентивни гинеколошки прегледи у циљу превенције рака грлића материце. Том приликом је одржана  едукација о самопрегледу дојке као и демонстрација прегледа на медицинском моделу.

Сви присутни  информисани су и о могућностима превенције и ране дијагностике рака дебелог црева. Хемдетект тест, су добили на лицу места или су упућени на своје изабране лекаре опште медицине.