ТОПЉЕЊЕ СНЕГА ОТКРИЛО СЛАБЕ ТАЧКЕ

Др Невена Симовић, ПР Дома здравља Ниш, дала је интервју нишким Народним новинама:
- Према извештају од понедељка прокишњавају кровови у здравственим станицама Делијски Вис, Бубањ, Ратко Павловић и у Диспанзеру спортске медицине. У здравственој станици у Нишкој Бањи имамо проблем са леденицама које су неприступачне за обарање, а у здравственој станици у Горњој Врежини дошло је до пуцања водоводне цеви. Свакако највећи проблем је у пункту за кућно лечење, медицинску негу и палијативно збрињавање у згради Завода за хитну медицинску помоћ. Као што је већ познато, тамо је због прокишњавања крова пао плафон па смо ову јединицу изместили просторије у Рајићевој улици. Сви наши пацијенти су о томе на време информисани и за сада није било неких неспоразума - каже др Невена Симовић.

Она додаје да се о свим проблемима везаним за прокишњавања, канализацију, воду и слично редовно извештава градски Штаб за ванредне ситуације, а техничка служба Дома здравља готово без прекида ради.

- Свуда где су се појавили проблеми реаговале су наше службе онолико колико је у њиховој моћи. Дежурало се за време празника и викенда у овим објектима и, где год је постојала опасност од веће штете, угрожавања опреме и инструмената, то је било склоњено и добро заштићено. Без обзира на проблеме изазване прокишњавањем, све поменуте здравствене станице раде по уобичајеном распореду, без застоја, али у нешто скученијем простору, јер просторије које прокишњавају су ван функције до даљег - каже др Симовић.