РАСПИСАН КОНКУРС ЗА НАЈБОЉИ ОМЛАДИНСКИ ПРОЈЕКАТ У ОБЛАСТИ ПРЕВЕНЦИЈЕ ЗЛОУПОТРЕБЕ ДРОГА

Помпиду група, као део Савета Европе, окупља 36 од 47 држава чланица и организује мултидисциплинарни форум на широком европском нивоу, у циљу јачања сарадње у борби против дрога, трговине и злоупотребе дрога. Редовни састанци представника Помпиду групе земаља чланица се одржавају сваке године и представљају прилику за сусрет стручњака који се баве проблемом злоупотребе дрога, са циљем размене националних искустава и развојних програма у области политике дрога. Србија је чланица Помпиду групе Савета Европе од новембра 2010. године.

У склопу својих активности, Помпиду група сваке друге године додељује и европску награду за најбољи нови омладински пројекат у области превенције злоупотребе дрога, који се реализује у оквиру земаља чланица Савета Европе. Сврха ове активности је веће ангажовање младих у стварању бољег и здравијег окружења у свим друштвима Европе.

Сви заинтересовани млади од 18-23 године се могу детаљно информисати  о концепту и условима конкурса на звничном сајту Помпиду групе Савета Европе ( http://www.coe.int/pompidou )

Предложене пројекте  за 2012. годину оцењиваће жири који се састоји од 7 младих из Аустрије, Бугарске, Финске, Ирске, Литваније, Шпаније и Русије.

Пријављивање пројеката трајаће  до 30. марта 2012. године.

Више информација на сајту   http://www.coe.int/pompidou