ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ  ДАН ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБЕ И КРИЈУМЧАРЕЊА ДРОГА 2011

Дом здравља Ниш, Саветовалиште за младе и Саветовалиште за одвикавање од пушења, узели су активно учешће у обележавању „Међународног дана против злоупотребе и кријумчарења дрога“, 26. јуна 2011. године, коју су заједнички ове године организовали Град Ниш, Управа за образовање, културу, омладину и спорт, Одсек за омладину, Група за превенцију болести зависности у сарадњи са Институтом за јавно здравље Ниш  и Црвеним Крстом.

Екипе лекара и здравствених радника из Саветовалишта за младе и Саветовалишта за одвикавање од пушења Дома здравља Ниш, овом приликом делиле су савете и промотивни материјал са основним информацијама о штетности злоупотребе психоактивних супстанци намењених и младима и њиховим родитељима.

Циљ ових  активности: промовисање живота без дрога, подизање нивоа свести појединца и друштва о ризицима од дрога, спречавање коришћења нарочито код младих, смањивање броја нових корисника дрога, а нарочито мобилисање заједнице у борби против болести зависности. Деца и млади треба да буду обавештени и кад год је могуће укључени у акције које се спроводе за њихову добробит.

Одзив суграђана и заинтересованост за промотивни материјал био је одличан.