ДОМ ЗДРАВЉА НИШ ОРГАНИЗОВАО ЈЕ ПРВИ БАЗАР ЗДРАВЉА ОВОГ ЛЕТА

У суботу 18.06.2011.г. Дом здравља Ниш организовао је први Базар здравља овог лета. У времену од  09 до 12 на платоу ГО Палилула сви посетиоци Базара здравља били су у прилици да бесплатно провере своје здравствено стање и да се упознају са значајем превентивних прегледа и здравим стиловима живота. Као и до сада, свим посетиоцима Базара здравља којима је уочено одступање здравственог стања од нормалних вредности, препоручено је да се јаве свом изабраном лекару ради даљег сагледавања, праћења и евентуалног лечења или су упућени у неко од саветовалишта Дома здравља Ниш.

Иако је тога дана температура ваздуха у нашем граду била прилично висока, интересовање наших суграђана било је одлично. Посебно нас радује чињеница да је посећеност на овом Базару здравља била знатно боља, у односу на прошлогодишњи који је био организован на истом месту. Укупно је пружено близу 650 здравствених услуга. Један број наших суграђана, у разговору са медијима, истакао да је само због Базара здравља тога дана дошао у овај крај града.

Осим здравствених прегледа, свим посетиоцима је подељен и промотивни материјал као што су „Водич кроз здравствени систем здравствене заштите“ и „Изаберите и Ви свог лекара“, агитке Министарства здравља Републике Србије «Србија против рака» - превенција рака дојке и превенција рака дебелог црева и др.

С обзиром да  су реакције грађана у вези прошлогодишњих Базара здравља изузетно позитивне, Дом здравља Ниш и ове године наставља са праксом организовања оваквих манифестација у различитим деловима града. Већ почетком јула месеца биће организован други овогодишњи Базар здравља.