Да ли сте задовољни услугама у објектима наше установе?

Мали сет за сув кревет

Миктионс-Протокол

Пажљиво следите упутства за овј тест како бисте, уз помоћ лекара, изабрали најбољу терапију за ваше дете које има проблем са ноћним умокравањем и учинили први корак ка сувим ноћима.

Ево шта треба учинити:

1. Изаберите два дана у низу током недеље којих бисте извршили тестирање, можда би субота и недеља били најбољи избор.

2. Првог дана:

Почните рано ујутру, када ваше дете мора први пут да мокри: од тог тренутка дете наредна дана и ноћи мора да мокри искључиво у дозатор.

3. После сваког дана мокрења очитајте количину мокраће на скали дозатора.

4. Упишите у табелу количину мокраће (са скале дозатора) и време мокрења; у жута поља уносите вредности забележене током дана, а у плава поља податке о ноћним мокрењима.

5. Бележите, такође, и свако уношење течности у организам: врсту, количину и време.

6. Током ноћи дете морате будити два пута како би мокрило: први пут око 2 сата након што је заспало, а други пут 3 сата касније. Забележите и да ли је кревет након сваког буђења био сув или мокар.

7. Количину измерене мокраће након буђења следећег дана (јутарње мокрење) упишите у наранџасто поље на крају података за први дан. Потом наставите да попуњавате табелу за други дан.

8. Другог дана:

Упишите све тражене податке на исти начин као и првог дана. Количину прве јутарње мокраће наредног дана упишите у наранџасто поље табеле за други дан. Након тога попуњене табеле покажите лекару.

преузмите таблицу