„УЗМИТЕ АКТИВНО УЧЕШЋЕ - ЗАЈЕДНО ДО БОЉЕГ ЗДРАВЉА“– ПОРУКА ЧЕТБРТОГ БАЗАРА ЗДРАВЉА

Четврти по реду Базар здравља у организацији Дома здравља Ниш овога пута у сарадњи са градском општином Пантелеј побудио је огромно интрересовање грађана Ниша. На Базару здравља, који је трајао од 10:00 до 14:00 сати здравствени радници Дома здравља Ниш су на четири пункта сагледали  750 наших суграђана а велико интересовање је владало и за стручне савете лекара и поделу промотивног здравствено-васпитног материјала. Грађанима којима је уочено одступање здравственог стања од нормалних вредности, дата је препорука да се јаве свом изабраном лекару опште медицине, ради даље дијагностике, праћења или евентуалног лечења.

Свим грађанима је урађен упитник процене ризика за дијабетес тип II а код особа са повишеним вредностима шећера у крви или са већ дијагностикованим дијабетесом додатно је одређиван ниво гликозилираног хемоглобина у крви у циљу прописивања што адекватније терапије.

Осим здравствених прегледа, свим посетиоцима је подељен и промотивни материјал „Водич кроз здравствени систем здравствене заштите“ и „Изаберите и Ви свог лекара“.